ALTINTEPE İMAM HATİP ORTAOKULU

Altıntepe Mah. Kılavuz Çayırı Cad. No 2 Maltepe / İSTANBUL
Vizyon
Akademik başarısı yüksek, sosyal becerileri kuvvetli ve ahlaki değerlere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla alanında uzman öğretmenlerimiz ders içi etkinliklerle konuların pekiştirilmesine katkı sunmaktadır. Okulumuzda yaparak yaşayarak öğrenme temelinde öğrencilere bilgileri kullanma fırsatı sunuyoruz.10-15 kişilik sınıflarda her konu başlığı ve kazanımda öğrencilere deneyim elde etmelerini ve söz hakkı almalarını sağlayacak imkânlar sunulmaya çalışmaktadır. Belirli gün ve haftaları takip ederek grup çalışmaları ve etkinliklerle öğrencilerin sosyal gelişimine de katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Yine milli ve manevi değerleri yaşatmak ve sürdürülebilmek için kültürel geziler düzenlenmektedir. Diğer yandan merhamet ve adalet duygusu gelişmiş sevgi ve saygıyı içselleştirmiş gençler yetiştirmek hedefimizdir. Kuran-ı Kerim’i güzel okuma ve Siyer-i Nebi yarışmaları düzenleyerek öğrencilerimizin bilgilerini kalıcı hale getiriyor aynı zamanda rekabet duygusu ile birlikte eğlenerek öğretmiş oluyoruz. Okulumuzda verilen Arapça dersi ile birlikte Kuran-ı Kerim’i anlayarak öğrenmeyi hedefliyoruz. Sarf ve Nahiv (Dil Bilgisi) bilgileri ile destekleyerek Arapça dil eğitimini daha etkili hale getirilmeye çalışılmaktadır. Arapça dil etkinlikleri ve yarışmalar ile Arapçayı eğlenerek öğretiyor, meslek dersleri ile iş birliği içerisinde derslerimizi işliyoruz. Öğrencilerimizin manevi duygularını pekiştirmek için kültürel miraslarımıza sahip mekânları ziyaret ederek bu duyguların canlı tutulmasını amaçlıyoruz.
Misyon
Öğrencilerimizin öncelikle dürüst, ahlaklı, çalışkan ve kendini iyi ifade edebilen; bununla birlikte bilimle iç içe, meraklı ve araştıran bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Öğrenci seviyelerine uygun bilim dergilerini ve bültenleri inceliyoruz ve teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz. Böylece bilimi günlük yaşantımıza uyarlamış oluyoruz. Yaparak yasayarak öğrenmeyi esas alarak grup çalışmaları ve akran yardımlaşmasıyla öğrenmeleri kalıcı hale getiriyoruz. Hedeflerimize ulaşma doğrultusunda en büyük amacımız öğrencilerimizle aramızda sevgi bağı oluşturmaktır. Okulumuza yeni kayıt yaptıran 5.sınıflarımız için isteğe bağlı İngilizce ağırlıklı ders seçimi ile proje sınıfları oluşturulmaktadır. Okulumuzun yabancı dil ağırlıklı 5.sınıf ders programında 3 saat İngilizce öğretimi yapılırken proje sınıflarında 7 saat seçmeli İngilizce dersi ile birlikte toplamda 10 saat yabancı dil öğretimi yapılmaktadır. Hedefimiz öğrencilerimizin 4 dil becerisini -okuma, dinleme, yazma ve konuşma- etkileşimli tahtalarımız ve çeşitli materyaller ile etkin şekilde kullanabilmelerini, yazılı ve sözlü olarak kendilerini ifade edebilmelerini sağlamaktır. Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlıyoruz. Sınıflara göre hazırlanan; sınıf içi etkinlikler, dramalar, sözlü-sözsüz oyunlar, ödüllü yarışmalar ile öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi sağlanıyor.
Kombi
İngilizce - Arapça