Mrt

Bugün 3.ayın 14.günü "Dünya Pi Günü"

Biz bugün bir çemberin çevresinin çapına bölümünden elde edilen bu sayının, dünyanın her yerinde her çemberde ve dairesel şekilde ortak olduğunu öğrendik. Pi sayısını sanatla ilişkilendirdik, müzikle iliskilendirdik. Gün boyu farklı etkinliklerle bu esrarengiz sayının gizemine ortak olduk. Sizce de esrarengiz değil mi?

Organizasyonu gerçekleştiren Matematik öğretmenimiz Tuğçe ÇINAR'a teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart 1921 Tarihinde 1. Meclis Tarafından Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulü programı kapsamında Milli Şairi'miz Mehmet Akif ERSOY'u andık. Programda emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Duygu ARAL'a teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Gezi Kulübü tarafından Tarihi Yarımada Gezisi Gerçekleştirildi. Gezimiz, Ayasofya Camisi ile başladı. Daha sonra Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Gülhane Parkı ile sonlandı. Rehberimiz Tolga Yurdabak eşliğinde tarihi mekanlarımızı daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Öğrencilerimiz, heybelerini yeni bilgilerle doldururken eğlence dolu bir gün geçirmiş oldu.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere namaz konusunda tutum ve alışkanlık kazandırmak amacıyla faaliyete geçirilen "Vakti Kuşanmak" projesi kapsamında yenilenen mescidimizde "Nasreddin Hoca ile Namaz Yolculuğu" etkinliği gerçekleştirildi. Vakti kuşanmak koordinatörü öğretmenimiz Ensar GÜLMEZ'e, etkinliğimizi organize eden Okul Aile Birliği Üyemiz Fatma ÖZSOY'a ve "Nasreddin Hoca ile Namaz Yolculuğu" üyelerine teşekkür ederiz.

Ara

02 -13 Ocak 2023 tarihli sınav takvimimiz.

Ara

1946 yılından beri kutlanmakta olan, bireylere yerli malların üretilmesi ve kullanılması alışkanlıklarını kazandırmayı amaçlayan Yerli Malı Haftası, okulumuzda gerçekleştirilen etkinlik ile kutlandı. Etkinliği organize eden Türkçe Öğretmenimiz Duygu ARAL'a ve Okul Aile Birliği Üyelerimize teşekkür ederiz.

Ara

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı 1. Dönem Veli toplantımız okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Okul Müdürümüz Ercan GÜRÜLTÜ'nün 3 aylık süreç bilgilendirme konuşmasının ardından, velilerimiz öğretmenlerimiz ile görüşerek, öğrencilerinin gelişim süreçleri ile ilgili olarak bilgi aldı. Toplantıya katılım sağlayan velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda Harezmi Modeli Uygulama Okulu Kapsamında eğitimler 22.11.2022 tarihinde 5 ve 6. sınıflar seviyesinde uygulanmaya başlayacaktır. Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kas

Ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programımız okulumuzda icra edildi. Programa öncülük eden Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Yasemin AYDOĞAN'a ve programda emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 99. Yılı Okulumuzda öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Programa öncelük eden, Matematik Öğretmenimiz Tuğçe ÇINAR ve Yasemin AYDOĞAN'a teşekkür eder, Nice 99. yılları kutlamayı temenni ederiz.

Ekm

Okulumuzun yeni logosunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Maltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Ercan METİN, Maltepe MTAL Müdür Yardımcısı Ali ÖZBEK, Maltepe MTAL Grafik ve Tasarım Öğretmeni Hacer ÇOBAN ve Logomuzun tasarımını gerçekleştiren Maltepe MTAL Grafik ve Tasarımı Bölümü öğrencisi Nurcan EKE, okul idaremiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve Okul Aile Birliği üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Öğretmenimiz Hacer ÇOBAN ve öğrencimiz Nurcan EKE'ye böyle bir logoyu okulumuza kazandırdıkları için teşekkür edildi. Toplantımıza iştirak eden değerli misafirlerimize teşekkür eder, yeni logomuz hayırlı olmasını dileriz

Ekm

Okulumuz Öğrencileri TÜBİTAK 4007 "Bilimden Sanata Maltepe" Bilim Şenliği Kapsamında Maltepe Üniversitesi'ni ziyaret etti. Geziye Öncülük eden Fen Bilgisi Öğretmenimiz Melike ERDOĞAN'a teşekkür ederiz.

Ekm

2022- 2023 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulumuz öğretmen ve velilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Kurulda bir önce eğitim öğretim yılına dair Okul Aile Birliğimizin iş ve işlemleri ibra edildi, yeni yönetimiz ve denetim kurulumuz belirlendi. Ayrıca Genel Kurulumuzda yapılan oylama sonucu okulumuza yeni bir logo kazandırılmış oldu. Okul logomuz; beyaz zemin üzerinde Altıntepe semtini temsilen altın sarısı başak, İmam Hatip Okullarını ve Peygamber Efendimiz (Sav) temsilen kırmızı gül, eğitim kurumunu temsilen ise kitap şekli ve "Oku, düşün, uygula neticelendir" sloganı ile Genel Kurulda oy birliği ile kabul edildi. Yeni yönetimin ve logomuzun hayırlı olmasını diliyor, Okul Aİle Birliğimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında okulumuzda etkinlik düzenlendi. Okulumz öğrencilerine ve öğretmenlerine böylesine güzel bir günde ikramlarda bulunan değerli velimiz İlknur ÇENGEL Hanımefendiye teşekkür eder, Hayırlı Kandiller dileriz.

Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası Kapsamında Maltepe Kız AİHL Programına Katılımımız. Geziye öncülük eden Değerli öğretmenlerimiz Esra Ülker Üstüne ve Ensar Gülmez Hocalarımıza teşekkür ederiz.