Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz İstanbul ili Maltepe ilçesi Altıntepe Mahallesinde Kılavuz Çayırı Caddesi No:2 adresinde 1954 yılında Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu olarak eğitim - öğretim hayatına başlamıştır. O dönemki adını Mustafa Fevzi Çakmak’tan almakta olup, kendisi, Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki ikinci ve son mareşalidir. İlk Millî Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk Genelkurmay Başkanı ve Osmanlı İmparatorluğu’nun 3 Şubat 1920 ile 5 Nisan 1920 tarihleri arasındaki Harbiye Nazırı’dır. Okulumuz bir müddet Halk Eğitim Merkezi olarak da hizmet vermiştir ve mülkiyeti İl Özel İdareye aittir. 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılından itibaren ise İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim vermeye devam etmiştir.

Okulumuz, adını Maltepe İlçesinin güzide mahallelerinden olan Altıntepe Mahallesi’nden almıştır. Okulumuzda 6 derslik, 6 şube, 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Öğretmenler Odası bulunmaktadır. Okulumuz, Bakanlık, Genel Müdürlük, İl ve İlçe de yapılan sosyal, kültürel faaliyetlere etkin olarak katılmaktadır. Ayrıca okul içerisinde çeşitli etkinlikler yapılmakta olup Harezmî Eğitim Modeli uygulanmaktadır. Okulumuzda 7 kadrolu öğretmen, 2 ücretli öğretmen ve 1 temizlik personeli ile hizmet vermektedir.

Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 03.05.2024 13:55 - Görüntülenme: 27